DESPRE NOI | CUM FUNCTIONEAZA | CLIENTI | PRETURI | BLOG

Partajarea Fisierelor

Partajarea fisierelor si partajarea virusilor

Programele pentru partajarea fisierelor sunt controversate. Acestea ar putea permite oamenilor sa distribuie filme cu drepturi de autor, muzica si aplicatii software de pe Internet. Daca ai un program de peer to peer pentru partajarea fisierelor instalat ar trebui sa stii ca potentialul de a descarca virusi si troieni este acolo. Lasa firma IT Alo-it.ro sa iti scaneze calculatorul pentru a te asigura ca nu contine Malware.

Napster, Kazaa, Ares: O scurta istorie despre partajarea fisierelor

Partajarea fisierelor online a fost introdusa prin Napster, un program care permite utilizatorilor sai sa puna in comun MP3-uri. Versiunea originala a fost lansata in 1999, dar a fost inchis in anul 2001 de un ordin judecatoresc.
Acest lucru s-a intamplat ca urmare a plangerilor formulate de catre RIAA (Recording Industry of America) privind distribuirea gratuita de muzica cu drepturi de autor. Mai tarziu, Napster a renascut ca un serviciu de abonament platit.

Desi Napster in forma sa initiala a fost inchis, partajarea fisierelor gratuite online a inceput sa se raspandeasca.
Acum exista mai multe aplicatii care permit partajarea fisierelor, filmelor, etc. Dar este partajarea fisierelor legala? Raspunsul depinde de ceea ce este pus in comun. Daca detii dreptul de autor intr-un fisier, atunci da, este legal sa impartasesti cu altii intr-o retea deschisa. Stai departe de partajarea de continut pe care nu il creezi personal.

Partajarea fisierelor online gratuit – pericol de virusi!

Exista, de asemenea, un alt pericol la a pune in comun: cum stii daca fisierele impartasite si descarcate nu contin virusi sau alte tipuri de Malware? Fisierele executabile pot contine troieni.

Daca acest Malware este instalat pe computer in secret, ar putea permite virusilor sa ia controlul asupra calculatorului tau! Ia legatura cu unul dintre expertii nostri si lasa-ne sa rulam un diagnostic. Vom curata calculatorul de virusi, troieni si alte tipuri de Malware a caror provenienta ar putea fi partajarea fisierelor online.

Software-ul gratuit pentru partajarea fisierelor: merita?

“Gratuit” de multe ori are un pret.

Serviciile de partajare online de fisiere pot indeplini o nevoie legitima, legala. Dar unii au potential pentru o utilizare indoielnica, de asemenea.

Promisiunea de muzica gratuit, filme si software este o momeala puternica pentru multe persoane. Creatorii de virusi stiu acest lucru. Contacteaza echipa Alo-it si asigura-te ca folosesti retelele pentru partajarea fisierelor in siguranta!